Lisztek
Lisztek egy szabadon ömlő, legtöbbször finoman őrölt termék, amelyet leggyakrabban állatokból vagy növényekből nyernek. A liszt az a termék, amelyből a népszerű fehérjegolyó készül.
A lisztek típusai és felhasználásuk
A lisztek alapvető felosztása az állati és növényi lisztekre történik. Az első csoportba tartoznak a legnépszerűbb hal lisztek, de számos másféle rák- és kagylóliszt is.
Növényi lisztek közé tartoznak például a szójából, kukoricából vagy más gabonafélékből nyert lisztek.
A fehérjegolyók összetételének összeállításánál egy másik, egyenlően fontos liszt a tejtermék eredetű liszt, mivel nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz, amelyre a pontyoknak szükségük van a normális működéshez.
A lisztek nem csak a golyók gyártásában használatosak, hanem kiválóak mindenféle szabadon folyó csalik és keverékek számára, amelyeket oldódó PVA anyagokkal történő felhasználás céljából készítenek.
Azt javasoljuk, hogy ellenőrizze a golyószínezőket is, amelyek kaphatók a boltunkban.