Protein Golyó Tészta Kinyomók
Tészta kinyomó egy eszköz, amely megkönnyíti a protein golyók elkészítését. A protein golyó tészta kinyomók rendszerint tartalmaznak egy kamrát, ahova a tészta kerül, egy tészta toló rendszert, és egy olyan végét, amelynek lyukátmérője a készítendő golyók méretéhez igazodik.
Protein Golyó Tészta Kinyomók Típusai
Vannak számos megoldások a piacon, amelyek lehetővé teszik a tészta rudak elkészítését. Ezek többsége a tészta toló mechanizmusában és a kapacitásban különbözik. A legnépszerűbbek a kézi kinyomók, azaz azok, ahol a tészta toló dugattyút a kezeink izmai hajtják meg egy speciális rándító rudacskán keresztül. A pneumatikus kinyomók, amelyek dugattyúját sűrített levegő hajtja, kétségtelenül kevésbé fárasztóak és sokkal hatékonyabbak - ez a megoldás különösen népszerű a bojlisok körében, akik nagy mennyiségű golyót készítenek a szezonban.
Fontos elem a pisztolyhegy, amely felelős a megfelelő átmérőjű rudak kinyomásáért, amelyekből a golyókat formázzák. Az ideális kör alakú golyók elkészítésének alapelve, hogy a rudakat kisebb átmérővel készítsük, mint a protein golyók átmérője, körülbelül 20%-kal.