HUF
Belépés
Itt állhat el a szerződéstől »
0

Blog

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 és T8 – új pontyozó kocsik 2026-ra
14 szeptember 2026 r.
Tomasz Kwaśniak

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 és T8 – új pontyozó kocsik 2026-ra

A Trakker X-Trail T1 Plus, T3 és T8 három pontymatrac különböző horgászati módokhoz készült. A T1 Plus elsősorban rövidebb horgászatokhoz és korlátozott szállítási helyhez ideális, a T3 univerzális választás a legtöbb pontyhorgász számára, míg a T8 nagy mennyiségű felszereléshez és hosszú túrákhoz lett tervezve. Sok évnyi felszerelés szállítása távoli helyszínekre után azonban tudom, hogy nem a legnagyobb modell a legfontosabb, hanem az, amelyik legjobban illeszkedik ahhoz, ahogyan valójában horgászunk.

Szeretnél naprakész maradni a horgászvilág újdonságaival és híreivel kapcsolatban?
Add hozzá a Rockworld-carpshop.hu oldalt a Google előnyben részesített forrásaihoz!

Az új X-Trail sorozat a következő bemutató a Trakker újdonságok 2026 ciklusban. Ebben az esetben különösen érdekes számomra, hogy nem csupán egy korábbi konstrukció felfrissítéséről van szó. Az új modellek megalkotásakor azok tapasztalatait használták fel, akik egész szezonban használják a talicskákat – köztük az én észrevételeimet is, melyek a hosszú évek alatt az Odra partján történő horgászatból származnak.

Az első fárasztás a parkolóból kezdődik

Vannak horgászhelyek, ahová autóval gyakorlatilag egészen a helyszínig el lehet jutni.

És vannak olyanok is, ahová egyszerűen meg kell dolgozni.

Sok szezonon át az időm nagy részét az Odra partján töltöttem. Tudatosan választok olyan helyeket, amelyek távol vannak a civilizációtól és a parkolóktól, mert ott találom meg a csendet, nyugalmat és azt a biztos tudatot, hogy senki sem fog rögtön mellém ülni.

Pont ezekben a helyekben tudom teljesen előkészíteni a horgászatot, és élvezni azt, amit a pontyhorgászatban a legjobban szeretek.

A probléma akkor kezdődik, amikor az autótól a vízig nem tíz, hanem száz méterek vagy akár több kilométerek vannak.

És az összes felszerelést együtt kell átvinnie ezen az úton velünk.

Mikor válik a pontytalicska luxussá

Az első három szezonban az Odra partján még nem használtam talicskát.

Az autót több mint 2 kilométerre hagytuk a helyszíntől, és onnan mindent a saját hátunkon kellett cipelni. Az etetővödröket, hátizsákot, ágyat, botzsákokat és az összes többi felszerelést.

Gyakran egyetlen út sem volt elég.

Mielőtt az első szereléket bedobtam, már több órányi gyaloglás és több tucat kilométer volt mögöttem teljes terheléssel.

Ekkor értettem meg, hogy egy jó pontytalicska nem luxus.

Eszköz, amely lehetővé teszi, hogy oda horgásszunk, ahová mások nem akarnak vagy nem tudnak eljutni.

Különösen a folyami horgászatban a csalihordozás, a tábori felszerelés és a helyszíni eszközök hatékony szállítása teljesen megváltoztathatja a helyválasztás módját.

Már nem csak arra figyelünk, hogy hol tudunk autóval eljutni.

Hanem arra, hogy hová szeretnénk igazán horgászni.

zaladowana-taczka-karpiowa-transport-sprzetu-na-lowisko

Mit tanítottak az évek a talicskák használatáról

Az évek során természetesen nem maradtak el kalandok sem.

Felborulások egyenetlen ösvényeken, rosszul elosztott súly, defekt vagy sár, ami megállítja az egész szerelvényt – ez mindennapos része annak, aki rendszeresen hosszú távokat tesz meg több tíz kilogramm felszereléssel.

Érdekesség, hogy körülbelül tíz év alatt három igazán látványos felborulást emlékszem.

És tudjátok mit?

Mindegyik után nagy halakat fogtam.

Még ma is nevetek azon, hogy a felborult talicska talán a saját szerencse amulettem. Csendes reményem, hogy az általam választott új X-Trail T8 is egyszer párszor felborul – természetesen lehetőleg kontrollált körülmények között.

Viccelődve, de az ilyen helyzetek nagyon gyorsan megmutatják, mit várok el egy jó talicskától.

Stabilnak kell lennie. Ki kell bírnia az intenzív használatot. Jól kell boldogulnia egyenetlen talajon, és ha egy alkatrész az évek során elhasználódik, a cserélhetőség nagyon fontos.

trakker-x-trail-taczka-karpiowa-nierowny-teren

Mi változott az új Trakker X-Trail sorozatban?

Évek óta használom a Trakker Access Barrow-t, és az egyik dolog, amit mindig értékeltem a Trakker megoldásaiban, az volt, hogy gyakorlatilag minden szükséges pótalkatrész megvásárolható hozzá.

Ennek köszönhetően még egy intenzíven használt talicska, amelyen több kaland is átesett, több szezonon át szolgálhat.

Amikor a Trakker elkezdte az új X-Trail sorozat fejlesztését, tetszett az is, hogy hogyan közelítették meg a folyamatot.

Mielőtt megjelentek volna a kész modellek, kikérték azok véleményét, akik egész szezonban ténylegesen használják a talicskákat. Néhány hónappal korábban nekem is volt alkalmam átadni saját észrevételeimet, melyek a hosszú évek Odra-parti horgászatából származnak.

Ezért az új sorozatot nem egyszerű elődfrissítésként, hanem a felhasználók tapasztalatain alapuló evolúcióként kezelem.

A konstrukcióban többek között megjelentek:

• erősebb, porfestett váz,
  • tartósabb anyagok a táskákban,
  • a jellegzetes Trakker Camo táskák integrálva a konstrukcióba,
  • nagyobb, felfújható kerék, amely alkalmas sáron, magas fűben és homokon való haladásra,
  • kényelmesebb fogantyúk,
  • erősebb csavarok és szerkezeti elemek.

Ehhez jönnek még a Trakker jellegzetes azonosító elemei, amelyek finoman beépülnek az egész konstrukcióba.

Számomra azonban a legfontosabb, hogy ezek a változások nem csupán azért születtek, hogy az új generáció másképp nézzen ki.

Segíteniük kell ott, ahol a talicska igazán szükséges – a hosszú, egyenetlen úton az autó és a horgászhely között.

trakker-x-trail-konstrukcja-ramy-kola-i-torby-camo

Trakker X-Trail T1 Plus, T3 vagy T8 – melyiket válasszam?

Ezt a kérdést hallom a leggyakrabban.

Melyik X-Trail talicska a legjobb?

A válaszom egyszerű:

Nincs legjobb talicska. Csak olyan, amelyik leginkább illik a horgászati stílushoz.

Valaki, aki egy egynapos vagy hétvégi horgászatra indul, teljesen más igényekkel rendelkezik, mint az, aki egy hétre megy a folyóhoz nagy mennyiségű etetőanyaggal, pavilonnal, konyhával és felszereléssel.

Ezért a három X-Trail modell akkor értelmes, ha a felhasználás szempontjából nézzük őket.

ModellKinek?Horgászat jellege
X-Trail T1 Plus azoknak, akik értékelik a kompakt méretet és kevesebb felszerelést szállítanak rövidebb horgászatok, kisebb autók
X-Trail T3 a legtöbb pontyhorgásznak többnapos, standard horgászatok
X-Trail T8 azoknak, akik nagyon sok felszerelést szállítanak hosszú túrák, folyók, nagy helyszínek

X-Trail T1 Plus – rövidebb horgászatokra és kisebb autóhoz

Trakker X-Trail T1 Plus elsősorban akkor lenne a választásom, amikor a kompakt méret a legfontosabb.

Ez a megoldás azoknak szól, akik rövidebb horgászatokra indulnak, mérsékelt mennyiségű felszerelést szállítanak, vagy kisebb autót használnak.

Nem mindenkinek van szüksége hatalmas szállítófelületre.

Ha egy-két éjszakára horgászunk, egy ágyat, sátrat, alapvető táskákat és néhány vödröt viszünk, a könnyű szállítás és a talicska későbbi elrakhatósága fontosabb lehet, mint a maximális rakodókapacitás.

A T1 Plus nem foglal sok helyet összecsukva és szállítás közben, és a vízparton pontosan azt a munkát végzi, amire tervezték.

trakker-x-trail-t1-barrow-zaladowana-sprzetem

X-Trail T3 – univerzális választás a legtöbb pontyhorgásznak

Trakker X-Trail T3 számomra az egész sorozat aranyközépútja.

Ez a modell azoknak való, akik rendszeresen több napra mennek, és már jelentős mennyiségű felszerelést kell szállítaniuk, de nem visznek magukkal teljes hetes hátteret.

A legtöbb ember számára ez a konfiguráció lehet a leginkább univerzális.

Elég hely van a tipikus többnapos horgászat felszerelésének, ugyanakkor nem egy olyan konstrukciót választunk, amelyet elsősorban nagyon nagy terhek szállítására terveztek.

Ha valaki megkérdezné, melyik modell felel meg leginkább a klasszikus többnapos pontyhorgász túráknak, akkor a T3 lenne az első talicska, amelyet közelebbről megnéznék.

trakker-x-trail-t3-barrow-zaadowany-sprzetem-karpiowym

X-Trail T8 – amikor a vízpartra viszed a második otthonod

Trakker X-Trail T8 az a modell, amelyet én választottam.

És ez nem véletlen.

A T8-at azoknak tervezték, akik hosszabb túrákra gyakorlatilag az egész második otthonukat viszik magukkal a vízpartra.

Pavilon, konyhai háttér, további ágyak, nagyobb mennyiségű csomag, és az én folyami horgászatom esetében jelentős mennyiségű csali és etetőanyag.

Ilyen felszereléssel már nem az a kérdés, hogy a talicska elbír-e néhány táskát.

Fontos a nagyobb rakomány ésszerű elosztása és egyetlen úttal való eljuttatása a helyszínre, anélkül, hogy többször kellene menni.

Ha főként hosszú túrákon horgászunk, sok felszerelést viszünk, vagy rendszeresen nagy távolságokat teszünk meg az autótól, akkor a legnagyobb modellnek van értelme.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a T8 mindenki számára a legjobb választás.

Ha a felszerelésünk fele van csak nálunk, a nagyobb konstrukció nem ad automatikusan előnyt.

trakker-x-trail-t8-barrow-zaladowana-sprzetem-karpiowym

A jó talicska nemcsak az erőt takarítja meg

Bármelyik modellt is választjuk, egy dolog számomra változatlan marad.

Egy jól kiegyensúlyozott talicska erőt, időt és hátat takarít meg.

Ez talán banálisnak hangzik, amíg nem kell két kilométert megtenni az összes felszereléssel.

Ha fáradtan érkezem meg a helyszínre több autós úttal a hátam mögött, akkor kezdem csak el a tábor felállítását, az etetőanyag előkészítését és a horgászat szervezését.

Ha viszont hatékonyabban tudom szállítani a felszerelést, akkor energiával érkezem, amire igazán szükségem van.

A horgászathoz.

Sok év vízparti tapasztalat után egy dolgot tudok biztosan.

A jó talicska nem fog helyettünk halat fogni. De eljuttat oda, ahol a legnagyobbak gyakran várnak ránk.

Talán ezért választok még mindig olyan helyeket, amelyek távol vannak a parkolóktól.

Mert a csend és a nyugalom megér minden métert az úton.

Az első fárasztás valóban a parkolóból kezdődik.

Nézetek: 184 | | Ossza meg:
Kapcsolódó cikkek
hírek » Eladás » Különleges ajánlat
Iratkozzon fel a hírlevélre, és naprakész legyen a legjobb ajánlatokkal!
Kapcsolati adatok

Üzleti bolt:
Mikołaja utca 9A,
47-400 Racibórz
telefonszám: +48 883 474 729

Lengyelország

[email protected]mutasd, hogyan juthatok el a google térképen

Webáruház:
[email protected] www.rockworld-carpshop.hu

PLN Bankszámla: 51 1140 2004 0000 3102 3558 4460

EURÓ Bankszámla: PL64 1140 2004 0000 3812 0174 2683 (BIC: BREXPLPWMBK)

GBP Bankszámla: PL63 1140 2004 0000 3112 0174 3723 (BIC: BREXPLPWMBK)

USD Bankszámla: PL37 1140 2004 0000 3012 1316 1916 (BIC: BREXPLPWMBK)

CZK Bankszámla: PL02 1140 2004 0000 3312 1316 1429 (BIC: BREXPLPWMBK)

HUF Bankszámla: PL39 1140 2004 0000 3012 1316 1783 (BIC: BREXPLPWMBK)

RON Bankszámla: PL52 1090 1766 0000 0001 5822 1550 (BIC: WBKPPLPP)

Carp Coins
Vásárlásai
biztonságban vannak

Copyright © ROCKWORLD - Minden jog fenntartva.
Fényképek és szövegek írásos hozzájárulás nélküli felhasználása tilos.

© Rockworld 2004 - 2026
Helló!
Feltehet nekünk kérdést, csak kattintson a "Csevegés indítása" gombra. Ne feledje, hogy a beszélgetés tartalma mentésre kerül!

Mielőtt elkezdi, kérjük, adja meg adatait: