Ízfokozók és tartósítószerek
Ízfokozók, ahogy a neve is mutatja, erősítik a pontyok által érzett ízt, amikor a mi csalinkon táplálkoznak, legyen az bojli, pellet, magok vagy száraz csalik. Az íz erősítése által növeljük csalink hatékonyságát, különösen olyan horgászhelyeken, ahol nagy a nyomás a pontyhorgászok részéről.
Tartósítószerek - mit kell róluk tudnunk?
Fejérje bojli tartósítószer egy olyan termék, amellyel meghosszabbíthatjuk általunk készített bojlik frissességét, és ezzel együtt, azok alkalmasságát a halak számára.
A jó minőségű bojli tartósítószer alig érzékelhető ízű és szagú, így alig befolyásolja a bojlik minőségét. Fontos megjegyezni, hogy a tartósítószer adagja a keverék típusától (halas, növényi, mogyorós) függ. Általában a halas keverékek több tartósítószert igényelnek, mint azok a keverékek, amelyek nagyrészt növényi termékekből állnak.
Fontos, hogy a bojlik készítése során a tartósítószert mindig a folyékony részhez adjuk hozzá. Így később egyenletesen eloszlik a tésztában, így hatékonysága a legjobb lesz.
Ajánljuk továbbá protein bojli olajokat üzletünkben.